De Ruilkar

Hoe verfrissend is het om iets niet te kunnen kopen? Als je merkt dat je met geld niets kan verkrijgen? Dat je pas iets kan bemachtigen als je iets inlevert. Dat je iets van jezelf moet loslaten om wat nieuws te verkrijgen.
Onze ´Ruilkar´ zit vol vreemde, mooie, bizarre en leuke zaken. En wij maken uit of hetgeen jij aanbiedt voor ons een goede ruil is. Zo kan de één voor een kleinigheid iets groots verkrijgen en wijzen we het volgende ruilobject gewoon af. Het spel aan de kar is een genot voor ons en voor het publiek en er zijn al heel wat memorabele ruilen voorbij gekomen!

Hiernaast staan Zooi en Mutti met hun uitgestalde waren, een kleurrijk plaatje op ieder evenement!

Natuurlijk zijn Zooi en Mutti, in hun groene hoedanigheid, niet makkelijk in te passen op iedere feestelijke plek. Maar daar is natuurlijk over nagedacht. Karbonkel en Zn. zijn twee vage typetjes, die in geen enkel tijdvak zijn te vangen. Daardoor zijn zij wat makkelijker in te passen. Met hun leren hessen, hoeden en rare brilletjes weet je als bezoeker dat je met vreemde typetjes te maken hebt. En net als bij Zooi en Mutti kan je bij hen niet met geld terecht. Heb je iets te ruilen waar een ander weer blij van wordt, dan maak je kans om met een leuke aanwinst huiswaarts te keren.

En voor de kinderen geldt, je kan je ruil dezelfde dag ongedaan maken. Jouw ruilobject komt pas de volgende dag in de ruilkar. Want het blijft een ‘dingetje’ je eigen spulletjes ‘loslaten’ en verdrietige kinderen willen we niet op ons geweten hebben.

De Ruilkar is op menig evenement een graag geziene gast. Ooit begon de Ruilkar op prachtige oude wielen die helaas gesneuveld zijn onder haar gewicht. Op de festivals waar wij al jaren komt nemen de bezoekers de meest leuke zaken mee van huis om weer wat te ruilen te hebben en natuurlijk te kunnen onderhandelen met ons. Ook zijn er mensen die de leukste zaken komen brengen om door ons weg te laten geven aan de kinderen…….de Ruilkar is een fenomeen!