Dickens Typetjes

Jarenlange ervaring in het ontwikkelen en spelen van typetjes, heeft ons doen belanden op diverse Dickens Festivals in Nederland.

Wij hebben altijd een zwak gehad voor typetjes die opvallen door hun ‘niet mooi zijn’. Op de meeste Dickens festivals lopen geweldig mooie mensen in prachtige kostuums rond. Het zijn echter vaak de minder ‘mooie’ typetjes die iets met het publiek doen. Van huiveren tot lachen en alles daar tussen.

Zo ontwikkelde we, samen met de plaatselijke visboer, de graatmagere vissoep. Maar ook de worstenverkopers, de Perzische tapijthandelaren, de opium & absinth verkopers, de lingerie dames, kruidenvrouwen die je ook van je kiespijn af kunnen helpen.

Ook ontwikkelde wij de act van de, in Dickens tijd, wereldberoemde clown Grimaldi. Grimaldi was de eerste clown die zich grimeerde (vandaar grimeren) en samen met zijn jonge zoon optrad. Zijn zoontje speelde aapje….en dat is ons aapje wel toevertrouwd.

En ook de vrouw met de baard mocht in dit illustere gezelschap niet ontbreken.

Ook zijn er in ons gezelschap goochelaars die voor lopend vermaak zorgen. Met hun mobiele tafeltje weten ze het publiek er flink tussen te nemen.