Garbage Goblins

Onze Stichting Greenthingz is bekend geworden door de groene wezens die op festivals en andere festijnen het zwerfvuil opruimen. Met hun jute zakken en gepimpte grijpertjes zijn zij graag geziene gasten. 
Zij doen dit sinds 2004 met veel plezier en dat is wederzijds.
Het publiek is op betreffende festivals ook echt opgeruimder geworden, ludiek voorbeeld werkt!

Onder ‘Wat doen wij’ staat hoe het één en ander is ontstaan.

De groep van Garbage Goblins wisseld door de jaren heen. Sommige lopen al vanaf het prille begin mee en zijn ‘oude bekenden’ op de evenementen. Hun karakter en aankleding blijft veelal hetzelfde. Deze rolvastheid wordt alom geprezen….en gevreesd. De één is een druktemaker, de ander een luiwammes. Naast onze vaste karakters hebben we ook allemaal een naam. Bekende namen zijn Mutti, Zooi, Bosbes, Nartok, Zen, Bifi, Kazoe, Kliko, Jakkie, Rinkel en vele werken nog aan hun naamsbekendheid!

Op kinderen hebben wij een enorme aantrekkingskracht. Als ze ons al niet verrassen met hun zelf gevonden zwerfvuil dan wel met de vraag of ze met ons mee mogen doen. Zo heeft menig kind al een paar uur met ons meegeholpen, al dan niet door ons voorzien van grijpertje, kleur en neus! 

Door onze expressie zijn we ook gewilde fotomodellen. Vele fotografen hebben hun kaartjes op ons vol geschoten. Door de jaren heen hebben we een liefde voor de camera ontwikkeld.

En als laatste is het belangrijk te weten dat wij nooit bezoekers negatief aanspreken op hun zwerfvuil gedrag. We zijn nooit normatief naar mensen toe, dat werkt averechts! Ons plezier in het opruimen werkt aanstekelijk en daar doen wij het voor!