Kidsqueeste

Op diverse evenementen hebben wij door de jaren heen kids queestes gedaan. Tussen 2005 en 2017 hebben wij jaarlijks de kids queestes gedaan in het Archeon. Maar ook in het bos bij Lheebroek (Drenthe) hebben wij jarenlang queestes gedraaid op Kunafestival. En natuurlijk de queestes in Bourtange het museumdorp in Groningen. Met een grote groep figuranten, in hun rol, zorgen wij voor aankleding van het evenement en draaien 2 á 3 keer per dag een queeste. 

De queestes worden door ons zelf geschreven. De opdrachtgever mag natuurlijk zijn wensen kenbaar maken. Zo hebben wij jarenlang voor het Archeon met het thema van de midwinterfair gewerkt. Maar ook als we de vrije hand krijgen zullen we altijd aansluiten op het evenement. De historie in bv het museumdorp Bourtange of de vele midwintersages uit de oudheid vormen een mooie basis voor een goed verhaal. 

De kinderen gaan onder begeleiding langs de vele figuranten om daar informatie te verkrijgen of een robbertje te vechten, met de larp zwaarden. Het spel is pas uit als de kinderen de oplossingen weten van de queeste. Veelal duurt een queeste 1 á 1,5 uur.