Wat doen wij, en waarom ?

Heel vaak wordt ons de vraag gesteld, “Hoe ben je hierop gekomen?”
De garbage goblins zijn ontstaan vanuit onze vrijwilligerstaak op een festival. Na ons werk af te hebben als vrijwilliger, zijn we gaan opruimen en het publiek dacht dat, dat een act was. Het jaar daarop zijn we dat als goblins gaan doen en de naam Garbage Goblins ontstond toen ook. We hadden al eerder als goblins ergens gewerkt in het kindervermaak en dat werd erg op prijs gesteld. Maar door deze twee zaken te combineren hadden we een gouden act.
Waar we begonnen met z´n tweeën (moeder en dochter) groeide de groep tot wel 30 goblins.
Ook hebben we allemaal een eigen naam en een eigen karakter. En tussen het opruimwerk door is er alle tijd voor het publiek en de vele fotografen.

Het werk wat vanuit dit groene idee voortkwam is altijd “groen” gebleven. Zo werken we ook met de “Ruilkar”, een act waar mensen hun waren kunnen ruilen met ons. De boodschap is dat je soms iets los moet laten om iets anders te verkrijgen. Voor kinderen is dit vaak een “dingetje”. En dat je een ander blij kan maken met wat jij niet meer nodig hebt, gooi het niet weg ….. ruil het !

En vanuit de wat vreemde groene figuren ontstond ook onze voorliefde voor wat vreemde menselijke acts. We gaan nooit voor de mooie kostuums / mensen, we gaan voor de randfiguren, de verschoppelingen van de maatschappij. De brullende handelaren op de Dickens Festivals, de circusmensen en zogenaamde genezers. Het is heerlijk om te spelen, te spelen met en voor mensen groot en klein.

Garbage Goblins
De Ruilkar
Dickens Typetjes
Krampus
Zwaardvechten en Boogschieten
Kidsqueeste
Maatwerk