Zwaardvechten en boogschieten

Voor jong en oud is het mogelijk om met LARP wapens te vechten. Zowel de zwaarden, schilden en pijlen zijn van latex en kunnen geen verwondingen geven. Het gebruik van beide is altijd onder begeleiding van een ervaren begeleider. Vanuit Greenthingz worden larpzwaarden of oefen zwaarden ter beschikking gesteld. Als kinderen met hun eigen wapen willen vechten zal die eerst gekeurd dienen te worden door de begeleider. Het boogschieten gebeurt met bogen en pijlen van Greenthingz. We hebben bogen voor kinderen en volwassenen. Op de pijlen zitten ruberen doppen of platte zachte doppen en er wordt op houten doelen geschoten.

Ook kunnen wij leuke tabberds/hessen meenemen om het geheel aan te kleden, dan is het voor de kinderen nog echter en kunnen er partijen ingedeeld worden.

Op evenementen/kinderfeesten is het ook heel erg leuk om kids queestes te organiseren. Als onderdeel van de queeste hebben de kinderen altijd een zwaard bij zich en kleden wij ze aan met een stoere tabberd. De kinderen lopen dan, onder begeleiding, van figurant naar figurant om de queeste tot een goed einde te brengen.

Voor de kidsqueeste kijk onder ‘kidsqueeste’. 

Hoe gaat het één en ander in de praktijk? Voor zwaardvechten op locatie wordt altijd een arena gevraagd. Meestal een ruimte van 10 bij 10 meter die afgezet is. Bij voorkeur op gras als dat mogelijk is. Voor boogschieten wordt een ‘baan’ gevraagd van minimaal 15 meter, als er ook grotere kinderen/ volwassenen mee doen. De ruimte achter de ‘baan’ dient als ‘overloop’ voor geschoten pijlen en moet dus vrij blijven of met een net afgeschermd. 

De begeleider maakt uit of er met echte larpzwaarden dan wel met oefenzwaarden wordt gewerkt. Oefenzwaarden zijn te herstellen door ons, larp zwaarden niet.

Tijdens de kidsqueeste maakt de begeleider uit wanneer het zwaard gebruikt mag worden.